Izberi skupino bannerjev Uredi seznam bannerjev
Uredi vsebino
Osnovna šola Bežigrad
Črtomirova ulica 12
1000 Ljubljana
Telefon: 01 280 75 50
Telefaks: 
01 280 75 53
E-naslov: tajnistvo.osljbe@guest.arnes.si
Domov   domov      kontakt   kontakt      Kazalo   kazalo        predstavitev
spacer
spacer
spacer
spacer
slika
4. maj 2016
Šolski bend je  s skladbo “I Love Rock & Roll” ...
25. apr 2016
V soboto, 16. 4. 2016, se je tudi pet učencev naše šole ...
voda
25. mar 2016
V torek, 22. marca 2016, smo si s šestimi učenci, ki so vključeni v ...
Seznam vseh dogodkov >>

Arhiv dogodkov >>
spacer
Izberi skupino bannerjev Uredi seznam bannerjev

26. apr 2016
V petek, 6. 5. 2016, bomo imeli športni dan za učence od 1. do 9. razreda.. Udeležili se bomo pohoda po Poti ob žici.
Učenci pridejo v šolo kot običajno. Po malici  se bomo iz šole odpravili približno ob 8.30. uri, razen učenci 6. in 9. razreda, ki se bodo odpravili na pot po nacionalnem preverjanju znanja iz matematike.

Tudi sicer bo pot nekoliko različna in odvisna od starosti udeležencev:

1. razred

Prehodili bomo pot od šole do kontrolne točke  KT-4 /Jarše/ in se do kosila vrnili v šolo. Učenci naj imajo s seboj tudi rumene rutke.
 

2. in 3. razred

Z avtobusi bomo odšli na vstopno točko KT1 in hodili do izstopne postaje KT2.  Učenci morajo biti primerno oblečeni in obuti. S seboj naj imajo prigrizek in pijačo. V šolo se vrnemo do kosila.

4. razred

Prehodili bomo pot od šole do vstopne točke  KT-3, nadaljevali pot do kontrolne točke  KT-4 in se do okvirno 13. ure vrnili v šolo na kosilo.


6. in 9.razred

Učenci šestih in devetih razredov boste po končanem nacionalnem preverjanju znanja prevzeli malico in se peš odpravili ob Rožniku do kontrolne točke ob Koseškem bajerju( KT2). Pot boste nadaljevali do naslednje kontrolne točke pri AMZS (KT3) in se nato vrnili peš do šole. Prihod do šole bo okoli 14. ure, kjer boste imeli kosilo.

7. in 8. razred

ZBOR: Prihod v šolo ob 820 uri. Dežurni učenci  z  razredniki  prevzamete malico in se v spremstvu učiteljev odpravite do Železne ceste, kjer nas bo avtobus ob 8.30 odpeljal do prve štartne kontrolne točke.
POTEK POTI POHODA: pohod bomo pričeli s startom na KT-1: Vič, Agrotehnika, nadaljevali preko Murgelj in  reke  Ljubljanice do KT-8, nato po poti po Galjevici do KT-7 in preko Golovca do Fužin, kjer je naš cilj pri gostilni Babnik, KT-6.  Vsak učenec bo imel na pohodu svoj kontrolni kartonček, ki ga bo moral ob vsakem kontrolnem mestu potrditi.
SPLOŠNA NAVODILA: Vsi udeleženci pohoda pridite na pohod v primerni športni opremi, kajti prehodili bomo okoli 13 km(učenci 7. in 8. razredov). Če normalen človek v zmernem tempu prehodi 4 km na uro, bomo za pot potrebovali dobre 3 ure. Obuvala naj bodo udobna in shojena. V nahrbtniku imejte vodo, sok za žejo in kaj za prigrizek, ne pozabite na kakšno dodatno oblačilo. Vremenska napoved je nestanovitna, zato lahko pričakujemo tudi dež (dežniki so obvezni).
Obnašanje na pohodu naj bo kulturno in prijateljsko. Ves čas hodite v strnjeni skupini. Spoštljivo se obnašajte do drugih udeležencev pohoda, kajti mnogi bodo prehodili celotno pot ob žici (35 km).

Predviden prihod do šole je okoli 13.30 ure. Čas prihoda v šolo pa bo odvisen tudi od tempa hoje.
 
Učenci od 6. do 9.  razreda naj imajo s seboj URBANO, ker se bomo nazaj v šolo vrnili z mestnim avtobusom št. 22.,20.

Razredniki

 

25. apr 2016
Dne 5. 5. 2016 bomo imeli naravoslovni dan v Mestnem muzeju, kjer bomo imeli dve delavnici, in sicer »Muzejski detektivi« in »Arheologija je kul«, ki bosta potekali v muzeju in arheološkem parku.
 
Iz šole se bomo peš odpravili v muzej ob 8. uri, vrnili pa se bomo z mestnim avtobusom do 13. ure.
 
Otroci naj imajo s seboj v manjšem nahrbtniku mapo s trdnimi platnicami, pisalo, pijačo, manjši prigrizek, poletno kapo, kremo za sončenje in osvežilne robčke ter urbano. Obvezno naj doma zajtrkujejo. Šolsko malico bomo nesli s seboj. Po dejavnosti sledi kosilo v šoli.
 
 
Učiteljici v 4. a in 4. b:
Zdenka Dernovšek
Simona Zajc
Seznam vseh novic >>

Arhiv novic >>
spacer
spacer
spacer
Uredi nogo